Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Hoe herken je Hoogsensitiviteit?


Ik ben een ZonKind

Ik ben een regenboog

Ik draag alle kleuren in mij

Ik zie, ik hoor, ik ruik, ik proef, ik voel, ik weet....

Zonkind, wat ben jij bij-ZON-der!Als mens kun je extra gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf. Maar wanneer spreken we van Hooggevoeligheid en wanneer van Hoogsensitiviteit? Wat is het verschil?


➵ Hooggevoeligheid
Bij Hooggevoeligheid REAGEER je extra gevoelig op invloeden van buitenaf. Dit kan tijdelijk zijn. Het is een reactie op overprikkeling. Door Trauma of Stress kan het zich ontwikkelen.


➵ Hoogsensitiviteit
Bij Hoogsensitiviteit BEN je extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het is aangeboren. Je hebt het levenslang. Als je Hoogsensitief bent, zijn één of meerdere zintuigen extra ontwikkeld. Het voelen, horen, zien, proeven en ruiken zijn gevoeliger dan 'normaal'. Je bewustzijn is groter. Hierdoor kun je dingen beter aanvoelen en waarnemen. In verbinding staan met  'hogere' en 'lagere' energieën.


Als je Hoogsensitief bent kun je Hooggevoeligheid krijgen als je overprikkeld wordt.


❥➽ Hoogsensitieve Kinderen

Hoogsensitieve kinderen worden ook wel Nieuwetijdskinderen, Indigokinderen, Sterrenkinderen, Kristalkinderen of Regenboogkinderen genoemd. Ikzelf noem ze ZON-kinderen

Het zijn engeltjes en lichtbrengers hier op Aarde. Wereldverbeteraars met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel . Extreem begaan met alles wat leeft hier op Aarde. Zij hebben duidelijke idealen en doelen voor ogen. Zijn heel zorgzaam, invoelend en meelevend. 

Ze kunnen niet tegen onrecht. Als iemand iets kapot maakt of iets doet wat niet mag, zijn zij diegene die daar iets van zeggen. Als iemand pijn of verdriet heeft zijn zij diegene die hen troost en beschermd. Een gewond dier nemen zij mee naar huis om te verzorgen. Zij kiezen er bewust voor om geen vlees of vis te eten omdat daar dieren voor worden gedood.  Schelpen, takken, veren, (edel)stenen worden als echte schatten meegenomen naar huis. Ze zijn gek op alles wat ze vinden in de natuur.❥➽ Hoe herken je Hoogsensitiviteit?

Tegenwoordig lijkt het alsof heel veel kinderen extra gevoelig zijn. En dat klopt ook! In de loop der jaren zijn en worden er steeds meer Hoogsensitieve kinderen geboren. 

Helaas worden deze kinderen vaak onterecht bestempeld als kinderen met een Autisme-stoornis. Soms met medicatie als advies. Het is dan ook belangrijk dat Hoogsensitiviteit vroeg wordt herkend en erkend, zodat deze kinderen de hulp krijgen, die zij echt nodig hebben.

Hoogsensitieve kinderen zijn extra kwetsbaar! Zelfs baby's die Hoogsensitief zijn,  kunnen al energieën opnemen vanuit de omgeving. Emoties aanvoelen van anderen. Dingen zien of voelen, die anderen niet zien of ervaren.

Voor kinderen kan dit heel angstig zijn. Vooral als zij zich onbegrepen voelen. Of niet serieus worden genomen. Dit kan impact hebben op het zelfvertrouwen en functioneren. 


➵ Een kind kan allerlei klachten krijgen : 

Buikpijn

Hoofdpijn

Maag- en Darmklachten

Continu moe zijn

Slaapproblemen

Allergieën

Stemmingswisselingen

Depressiviteit

Angsten

Concentratieproblemen


Hoogsensitieve kinderen voelen zich vaak anders dan anderen. Zij voelen zich alleen staan. een buitenbeentje, onbegrepen, vreemd, raar. Zij kiezen voor rustige plekken en zonderen zich af van anderen. Hierdoor zijn zij uitstekende slachtoffers voor pesters.


➵ Kenmerken en aanwijzingen voor Hoogsensitiviteit kunnen zijn:

Nachtmerries, niet (durven) slapen

Praat tegen iets/iemand of dingen zien, die anderen niet zien

Is snel overprikkeld in nieuwe situaties en omstandigheden

Kan slecht tegen drukte en harde geluiden

Stemmingswisselingen ➵ somber, veel boos of verdrietig zijn

Zijn wijs voor de leeftijd

Voelen dingen haarfijn aan

Denkt veel

Zegt onverklaarbare dingen

Moeite met onrecht en oneerlijkheid

Heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel

Is heel opmerkzaam en heeft oog voor details

Onzekerheid

Zondert zich af van anderen, trekt zich vaak terug

Leeft veel in eigen wereld

Snel afgeleid

Voelt zich anders dan andere kinderen

Gepest worden❥➽ Ik denk dat mijn kind Hoogsensitief is. Wat nu?

Kinderen kunnen niet altijd verwoorden en uiting geven aan dat wat zij ervaren en voelen. Als ouders, kun je je hierin machteloos voelen. Vooral, omdat je niet weet wat je kind ervaart. Hoe de wereld er voor hem of haar uit ziet. Je wilt je kind graag helpen. Alleen weet je niet precies hoe.

Vanuit mijn werk- en persoonlijke ervaringen geef ik advies, tips en oefeningen aan ouders en hun Hoogsensitieve kind.

Ik geef antwoorden op vragen zoals:  'Hoe kan mijn kind...'

zich energetisch beschermen?

zich afsluiten voor invloeden van buitenaf?

negatieve energieën kwijtraken en reinigen?

beter gronden en aarden?

zich ontspannen en stress kwijtraken?

zich opladen als hij of zij zich moe en zonder energie voelt?

zich weerbaarder maken?Herken jij jezelf of jouw kind in het bovenstaande?  

Heb je hulp, advies en/of extra ondersteuning nodig?

Je kunt bij mij terecht voor een krachtgesprek. Afhankelijk van de zelfredzaamheid, geef ik ook krachtgesprekken aan kinderen.  Met de ouder overleg ik van te voren waar de hulpbehoefte van het kind ligt. Vervolgens plannen we een krachtgesprek of creatieve workshop in.

Meer informatie vind je via de pagina: Kinderkrachtcoaching 
E-mailen
Bellen