Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Kracht - Coaching


'Zoals jij is er maar één. Daarom ben jij zo héél bijzonder!'


Informatie Krachtgesprekken


Doel van een Krachtgesprek

Krachtgesprekken hebben als doel om volwassenen en kinderen handvatten te geven. Hoe kun je als je Hoogsensitief bent omgaan met emoties en invloeden van buitenaf. Hoe kun je omgaan met jouw onzekerheden? Hoe kun je als ouder je kind hierbij helpen en ondersteunen?

Mijn werkwijze

Heb je als volwassene behoefte aan een krachtgesprek? Dan plannen we direct een datum.

Zoek je als ouder/verzorger hulp voor je kind? Dan vind er eerst een kennismakingsgesprek tussen mij en de ouder/verzorger plaats. In dit gesprek bespreken we de zorgen die er rondom het kind zijn. Waar loop je als ouder tegen aan? Waar kun je mijn hulp en ondersteuning bij gebruiken? 

Vervolgens plannen we een Krachtgesprek in. Afhankelijk van de leeftijd en situatie van het kind zal de ouder daarbij wèl of niet aanwezig zijn. 


Waarom vind er soms bij kinderen een één-op-één-Krachtgesprek plaats?

Sommige kinderen praten niet gemakkelijk in aanwezigheid van een ouder. Een reden kan zijn, dat zij de ouder niet willen kwetsen of verdriet willen doen. In overleg met de ouder wordt dan de keuze gemaakt om een aparte afspraak met het kind in te plannen.  

De informatie die het kind tijdens een Krachtgesprek deelt, wordt terug gekoppeld aan de ouder. In overleg met de ouder wordt besproken of er een vervolggesprek nodig is. 


Hoe ziet een één-op-één-Krachtgesprek er uit?  

Ik geef zowel volwassenen als kinderen advies, oefeningen en tips. Zo nodig kan bij een krachtgesprek voor een kind gekozen worden voor het maken van een Krachtvoorwerp. Bijvoorbeeld:

Als een kind slecht slaapt zou een Krachtveer, dromenvanger of krachtstok kunnen helpen.

Bij afscheid en verlies kan een Engelen- of Dromenkistje worden gemaakt.  

Het maken van een Krachtbord/Dromenbord of het inkleuren van een mandala is ook een mogelijkheid. 

Meer informatie is te vinden via de pagina Workshops


Hoe lang duurt een Krachtgesprek?

Voor een Krachtgesprek met een volwassene trek ik 1 1/2/ uur uit. 

Een Krachtgesprek met een kind laat ik niet langer duren dan 1 uur.  Kinderen hebben vaak moeite om zich langere tijd te concentreren. Bovendien kan een Krachtgesprek heel intensief zijn. 


Hoeveel Krachtgesprekken zijn er nodig?

Dit verschilt per kind of volwassene.  Ieder mens is anders. Het is afhankelijk van waar het kind of de volwassene tegen aan loopt en waar de behoefte ligt. 


Om de hoeveel tijd wordt er een Krachtgesprek gepland? 

Dit wordt samen (met de ouder/verzorger) besproken. Krachtgesprekken kunnen wekelijks, om de week of 1 keer in de maand plaats vinden. Dit is afhankelijk van de situatie en behoefte van kind en/of volwassene. 


Kan een Krachtgesprek plaatsvinden met meerdere kinderen/personen?  

Nee. Ik kies er bewust voor om Krachtgesprekken individueel te geven. Ik vind het belangrijk dat ik met mijn volle aandacht mijzelf kan afstemmen op het kind of de volwassene.  


Waar worden Krachtgesprekken gegeven?

Ik geef de Krachtgesprekken aan huis in Noordwijkerhout. Mijn (adres)gegevens zijn te vinden via de contactpagina


Wat zijn de kosten voor een Krachtgesprek?

De kosten zijn 22,50 euro per uur. Dit is inclusief drinken met wat lekkers. * In verband met allergieën;  ik heb huisdieren!

* Mijn huis is rookvrij!


Heb je vragen? Wil je een afspraak inplannen? Neem gerust contact met mij op! 


E-mailen
Bellen