Krachtvangen ➵
Ga je mee kracht vangen?

Krachtboek

 

Een krachtboek kan je helpen om je (weer) in je kracht te brengen. Het kan je inspireren, steun geven, helpen om je doel voor ogen te houden en je dromen waar te maken... Hoe is mijn krachtboek ontstaan

Ik kreeg de laatste tijd veel teksten en plaatjes op mijn pad die mooie boodschappen bevatten. Ik vond ze overal; op internet, in magazines (zoals bijvoorbeeld 'Happinez') of in de spreukenkalender en ansichtkaarten die ik had gekregen. Deze kopieerde ik en/of knipte ik uit en legde deze in een la om te bewaren.

Door een creatieve workshop kreeg ik het idee om al mijn bewaarde knipsels en kaarten in een boek te plakken. Hierdoor kregen zij een mooi plekje en kon ik ze lezen wanneer ik daar behoefte aan had. Ik merkte hoe dit mij hielp. Zij gaven mij kracht en inspiratie. Daarom wil ik anderen ook stimuleren om een eigen krachtboek te maken...


Hoe maak je een krachtboek

Koop een cahier (boek waarin je kun schrijven) met stevige kaft en blanke vellen (dus zonder lijntjes of ruitjes). Kijk of de vellen van wat dikker papier zijn (zodat het niet gelijk doordrukt naar de volgende bladzijde als jij iets in het boek schrijft of plakt).  

Je zou kunnen beginnen met op de 1e pagina een mooie foto van jezelf te plakken en/of je naam in sierlijke letters op te schrijven. Vervolgens zou je deze kunnen versieren (tekenen of plakken) met bijvoorbeeld een hart, bloemen of symbolen die jou kracht geven of laten zien wie jij als persoon bent. Doe wat voor jou goed voelt. Het is tenslotte jouw boek. 

Nu kun je jouw krachtboek verder gaan gebruiken zoals jij dat wilt! 


Geluksboek / Dankbaarheidsdagboek

Je kunt je krachtboek ook gebruiken als een soort van dagboek. Schrijf hierin iedere dag de mooie en bijzondere dingen die je die dag hebt meegemaakt of tegen bent gekomen. (mensen, dieren, maar ook een mooie boom, bloem of lucht die je hebt gezien) Je kunt daar ook een foto van maken en deze in je krachtboek plakken.

Na een tijdje ga je merken dat je je steeds meer gaat focussen op de mooie en bijzondere dingen die er om je heen en in het leven gebeuren. Je zal zien dat je je blijer en gelukkiger gaat voelen en positiever in het leven gaat staan. 

---------------------------------------------------


►►► TIPS om je boek te versieren! 

Tips! Je zou bijvoorbeeld eerst een pagina kunnen kleuren voordat je een tekst gaat schrijven of knipsels er op gaat plakken. Je kunt de bladzijdes nog meer verfraaien met poëzieplaatjes, foto's, stickertjes, lint, stempels, sierrandjes, etc. Houd er wel rekening mee dat het boek steeds dikker wordt, dus probeer zo vlak mogelijk te werken!

Hieronder vind je foto's van pagina's uit mijn eigen krachtboek.Ook op internet kun je (decoratie)voorbeelden vinden, bijvoorbeeld door te Googlen op de woorden: 

Art Journaling

Scrapbook 

Droedelen