Krachtvangen ➵
Ga je mee kracht vangen?

Talking sticks


Een Talkingstick (praatstok) werd vroeger gebruikt bij de indianen o.a. bij stamoverleggen. Men zat in een kring en diegene die de Talkingstick vast had, had het woord. De anderen luisterden totdat diegene uitgesproken was. Als de persoon uitgesproken was, werd de praatstok aan de volgende persoon gegeven die wilde spreken. De Talking Stick was een gerespecteerd voorwerp, vaak versierd met veren, kristallen en symbolen.  

De praatstok is in deze tijd ook een heel mooi hulpmiddel om te gebruiken, bijvoorbeeld in de klas bij kringgesprekken, bij trainingen of groepsgesprekken. Kinderen, maar ook volwassenen leren via de praatstok om te luisteren naar elkaar. Ook leren zij om te praten in een gezelschap.  Als het kind/ de persoon klaar is met spreken, geeft hij/zij de stok aan de volgende persoon of legt de praatstok in het midden. (De volgende persoon die iets wil zeggen, kan de stok dan pakken). 

Hieronder vind je voorbeelden van Praatstokken...


 
----------------------------------------------------------------------

 

Smudge- veren


Smudgen (beroken) is een ritueel om je huis, personen, voorwerpen, e.d. energetisch te reinigen. Dit wordt meestal gedaan met het verbranden van witte salie in een Abaloneschelp, gevuld met een laagje schelpenzand. De rook wordt verspreid middels een grote veer, een vleugel of meerdere smudge-veren bij elkaar (zie onderstaande foto)

 


Je eigen persoonlijke praatstok of smudge-veer/veren?  

Je kunt deze maken tijdens een workshop of door mij laten maken? 

Voor informatie neem contact met mij op!