Krachtvangen ➵
Ga je mee kracht vangen?

Mijn blogs➵ Leef, alsof het je 1e dag is!

Februari 2019

Vanochtend hoorde ik mijzelf het nummer van Dré Hazes zingen; “Leef! Alsof het je 1e dag is!” Verbaasd dacht ïk “Waarom zing ik “alsof het je 1e dag is” ipv “alsof het je laatste dag is?

Lachend wilde ik mijn vergissing wegwimpelen, maar iets hield mij tegen. Ik zong de zin nogmaals, maar dan iets langzamer; “Leef! Alsof het je 1e dag is!” De woorden raakte mij diep van binnen en ik voelde dat ik iets met deze woorden moest doen. Vreemd hoe zo’n kleine verandering in één zin een wereld van verschil kan maken. Bij de vraag “Wat zou je doen als morgen je laatste dag is?” krijg je maar een beetje tijd om nog een beperkt aantal dingen te doen. Maar wat als ik meer tijd kreeg? Wat als ik zou weten dat morgen de 1e dag van mijn nieuwe leven zou zijn en ik dingen opnieuw mocht doen.

Wat als morgen de 1e dag van MIJN (nieuwe) leven zou zijn?” Wat zou ik doen met deze nieuwe kans? Hoe zou mijn leven er uit zien als ik helemaal met een schone lei kon beginnen? Zou ik dezelfde keuzes maken, dezelfde hobby’s beoefenen, kiezen voor een soort gelijke opleiding, hetzelfde werk doen, een relatie hebben met dezelfde partner?

Het was alsof mij een spiegel werd voorgehouden. Ik ben nu 52 jaar. De dingen die ik meegemaakt heb in mijn leven, zowel positief als negatief hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik weet niet hoe lang mijn tijd hier op aarde nog is, maar… wat als ik 90 jaar oud zou worden? Dan heb ik nog bijna 40 jaar te leven. Ben ik tevreden met mijn leven zoals deze nu is?

Ik merkte dat ik met veel dingen in mijn leven tevreden ben, maar dat ik nog té weinig mijn talenten laat zien. Ik mag meer voor mijzelf kiezen en vooral meer gaan genieten van het leven. En dat ga ik nu doen.

Wat een prachtige eyeopener deze ochtend. Het besef dat ik iedere morgen dat ik gezond wakker wordt, een nieuwe kans krijg aangeboden om mijn geluk na te streven en mijn dromen waar te maken. Ieder moment van de dag is er de kans om mijn leven te veranderen! Dus Leef, alsof het je 1e dag is!

 ➵ Krachtspreuken


❥➽ Doe het niet omdat het MOET, maar doe het omdat het NODIG is.... 

❥➽ Wees stil, dan vind je vanzelf het antwoord...

❥➽ In iedere vrouw schuilt een godin...