Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Spiritueel kinderkrachtcoaching


'Zoals jij is er maar één. Daarom ben jij zo héél bijzonder!' 

❥➽  Informatie Krachtgesprek

➵ Doel van een krachtgesprek

Krachtgesprekken hebben als doel om ouders en kinderen handvatten te geven. Hoe kan je als Hoogsensitief kind omgaan met emoties en invloeden van buitenaf. Hoe kun je als ouder je kind hierbij helpen en ondersteunen? 


➵ Mijn werkwijze

Allereerst vind er een kennismakingsgesprek plaats. Dit zal alleen met een ouder of verzorger zijn. We bespreken de zorgen die er rondom het kind zijn.  Waar loop je als ouder tegen aan?  Waar kun je mijn hulp en ondersteuning bij gebruiken? 

Vervolgens plannen we een Krachtgesprek in. Afhankelijk van de leeftijd en situatie van het kind zal de ouder daarbij wèl of niet aanwezig zijn. 


➵ Wanneer vind er een één-op-één-Krachtgesprek plaats?

Sommige kinderen praten niet gemakkelijk in aanwezigheid van een ouder. Een reden kan zijn, dat zij de ouder niet willen kwetsen of verdriet willen doen.  In overleg met de ouder wordt dan de keuze gemaakt om een aparte afspraak met het kind in te plannen.  

De informatie die het kind tijdens een Krachtgesprek deelt, wordt terug gekoppeld aan de ouder. In overleg met de ouder wordt besproken of er een vervolggesprek nodig is. 


➵ Hoe ziet een één-op-één-Krachtgesprek er uit?  

Ik geef het kind advies, oefeningen en tips. Zo nodig kan gekozen worden voor het maken van een Krachtvoorwerp. Bijvoorbeeld:

Als een kind slecht slaapt zou een Krachtveer, dromenvanger of krachtstok kunnen helpen.

Bij afscheid en verlies kan een Engelen- of Dromenkistje worden gemaakt.  

Het maken van een Droom-board of het inkleuren van een mandala is ook een mogelijkheid. 


➵ Hoe lang duurt een Krachtgesprek?

In principe duurt een gesprek met een kind 1 uur.  Kinderen hebben vaak moeite om zich langere tijd te concentreren. Bovendien kan een Krachtgesprek heel intensief zijn. 


➵ Hoeveel Krachtgesprekken zijn er nodig?

Dit verschilt per kind.  Ieder kind is anders. Het is afhankelijk van waar het kind tegen aan loopt en waar de behoefte ligt. 


➵ Om de hoeveel tijd wordt er een Krachtgesprek gepland? 

Dit wordt samen met de ouder besproken. Krachtgesprekken kunnen wekelijks, om de week of 1 keer in de maand plaats vinden. Dit is afhankelijk van de situatie en behoefte van kind en ouder. 


➵ Kan een Krachtgesprek plaatsvinden met meerdere kinderen?  

Nee. Ik kies er bewust voor om Krachtgesprekken individueel te geven. Ik vind het belangrijk dat ik met mijn volle aandacht mijzelf kan afstemmen op het kind.  


➵ Waar worden Krachtgesprekken gegeven?

Ik geef de Krachtgesprekken aan huis in Noordwijkerhout.  


➵ Wat zijn de kosten voor een Krachtgesprek?

De kosten zijn 25,00 euro per uur. Dit is inclusief drinken met wat lekkers. 

Bij het maken van een krachtvoorwerp reken ik extra kosten voor het materiaal.

 

 

E-mailen
Bellen