Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Krachtveren

  

Symboliek van veren

Veren zijn voor mij groetjes vanuit de hemel. Ze geven boodschappen door vanuit het hiernamaals. Iedere veer heeft zo zijn eigen boodschap. Dit is afhankelijk van de vogel waar de veer van afkomstig is, de kleur van de veer, de zachtheid of juist de kracht die de veer uitstraalt.

Veren worden door de eeuwen heen al gebruikt bij rituelen en ceremoniën. In het sjamanisme worden veren veel gebruikt, vaak als krachtbron. Denk aan dromenvangers, Smudge-veren (die gebruikt worden om huizen te reinigen), veren als versiering bij krachtsymbolen of  gedragen als talisman, amulet of in het haar. Iedere cultuur heeft zo zijn eigen symboliek voor de veer. Zo zou de veer o.a. geluk, kracht, troost, bescherming en liefde geven.Een Krachtveer maken

Zoek eerst een veer uit die 'goed' voor jou voelt of vraag aan je gids/engelenhelpers om een veer op je pad te brengen die je als krachtveer zou kunnen gebruiken.

Als je een Krachtveer met je kind gaat maken, laat je kind dan zelf een veer uitzoeken. Of gebruik een veer die hij of zij zelf heeft gevonden.

Zorg er wel voor dat de veer goed schoon is voordat je deze gaat versieren!

Je kunt ook een Krachtveer maken tijdens een workshop. Dan weet je zeker dat deze ongedierte-vrij is. Ik heb verschillende soorten veren in voorraad! Meer informatie vind je op de pagina Je eigen Krachtvoorwerp maken 

 

Schoonmaken van veren

Zelf leg ik mijn veren (helemaal ondergedompeld) eerst een nacht in warm water met Soda en Azijn. Schrik niet, sommige veren zien er niet uit als zij nat zijn. Maar wees gerust, zodra ze droog zijn krijgen ze weer hun oorspronkelijke vorm.

De volgende ochtend wrijf ik ze stuk voor stuk, van onder naar boven (met handschoenen) schoon. Of ik gebruik een tandenborstel. Het is belangrijk dat er geen luizen, vuil of poep meer op de veren zit. 

Vervolgens laat ik de veren een nacht goed drogen op een handdoek. 

Als de veren helemaal droog zijn kun je ze met een tandenborstel terug in de goede vorm 'strijken'. 

Daarna leg ik de veren minimaal 3 dagen (op een stuk bubbeltjesplastic zodat deze niet vastvriezen) in de vriezer. Door je veer een aantal dagen in de vriezer te leggen worden de bacteriën gedood.   

Als je veer helemaal schoon en droog is, kun je deze versieren. Hiervoor kun je draad, leer, kralen, steentjes, e.d. gebruiken..


 


Versieren van je Krachtveer

Je zou je Krachtveer kunnen versieren met wol, kralen, kwastjes, edelsteentjes, kettinghangertjes, etc. Als je een Krachtveer met je kind maakt, laat het kind ook zelf kiezen hoe die de veer wil gaan versieren. Welke kleuren, symbolen, versieringen hij/zij aan de veer wil geven. 

Het gaat er om dat de veer 'goed' voelt. Dit zal je kind vertrouwen geven dat de veer daadwerkelijk kracht gaat geven. Hierdoor zullen zij rustiger slapen, wetende dat de veer over hen 'waakt'.


Kracht geven aan je veer

Als je veer af is, vraag dan aan de veer om jou datgene te brengen wat jij wenst. Vertrouw er op dat de krachtveer ook daadwerkelijk datgene voor jou gaat brengen of bewerkstelligen. 

 

Een plek zoeken voor je veer

Hang of leg de veer op waar het voor jou 'goed' voelt. Wil je bijvoorbeeld bescherming van je huis, dan kun je de veer bij de voordeur hangen. Als je wilt dat de veer jouw kind 's nachts bescherming, kracht of troost geeft, dan kun je een Krachtveer boven zijn/haar bed hangen. 

 

Voor onderhoud en het mooi houden van je veer zie de pagina Heloha-Krachtvoorwerpen
E-mailen
Info