Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Krachtveren


Ik kan mij heel gelukkig voelen als ik een veer vind. Veren zijn voor mij groetjes vanuit de hemel. Ze geven boodschappen door vanuit het hiernamaals. Iedere veer heeft zo zijn eigen boodschap. Dit is afhankelijk van de vogel waar de veer van afkomstig is, de kleur van de veer, de zachtheid of juist de kracht die de veer uitstraalt.

Veren worden door de eeuwen heen al gebruikt bij rituelen en ceremoniën. In het sjamanisme worden veren veel gebruikt, vaak als krachtbron. Denk aan dromenvangers, Smudge-veren (die gebruikt worden om huizen te reinigen), veren als versiering bij krachtsymbolen of  gedragen als talisman, amulet of in het haar. Iedere cultuur heeft zo zijn eigen symboliek voor de veer. Zo zou de veer o.a. geluk, kracht, troost, bescherming en liefde geven.

Om een eigen krachtveer te maken heb je niet veel nodig. Zoek eerst een veer uit die 'goed' voor jou voelt of vraag aan je gids/engelenhelpers om een veer op je pad te brengen die je als krachtveer zou kunnen gebruiken. 

Als de veer vies is kun je deze eerst schoonmaken met water en azijn. Vervolgens kun je de veer droogföhnen en met je handen terug in de goede vorm 'strijken'. Als de veer helemaal droog is, leg je deze een nacht (op een stuk plastic zodat deze niet vastvriest) in het vriesvak/ in de vriezer. Door je veer een nacht in de vriezer te leggen voorkom je grotendeels dat je veer zal worden aangevreten door luisjes (als deze op je veer zaten).   

Als je veer schoon is, gaan we deze versieren. Hiervoor kun je draad, leer, kralen, steentjes, e.d. gebruiken. 


❥➽ Kracht geven aan je veer

Als je veer af is, vraag dan aan de veer om jou datgene te brengen wat jij wenst. Vertrouw er op dat de krachtveer ook daadwerkelijk datgene voor jou gaat brengen of bewerkstelligen. 


❥➽ Een plek zoeken voor je veer

Hang of leg de veer op waar het voor jou 'goed' voelt. Wil je bijvoorbeeld bescherming van je huis, dan kun je de veer bij de voordeur hangen. Als je wilt dat de veer jouw kind 's nachts bescherming, kracht of troost geeft, dan kun je een krachtveer boven zijn/haar bed hangen. 


❥➽ Krachtveren voor kinderen

Maak samen met je kind een krachtveer. 

Laat je kind zelf een veer uitzoeken. Of gebruik een veer die hij of zij zelf heeft gevonden.  

Bij het versieren kiest het kind zélf de kleuren, symbolen, versieringen die hij of zij aan de veer wil geven. 

Het gaat er om dat de veer voor hen 'goed' voelt. Dit zal je kind vertrouwen geven dat de veer daadwerkelijk kracht gaat geven. Hierdoor zullen zij rustiger slapen, wetende dat de veer over hen 'waakt'. 


❥➽ Opladen van krachtvoorwerpen

Hang je krachtvoorwerp eens in de zoveel tijd met droog weer een uurtje buiten. Zo hebben de elementen van de natuur (zon, maan, wind) vrij spel om je krachtvoorwerp energetisch te reinigen en opnieuw op te laden...

 E-mailen
Bellen