Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Krachtvangers + Dromenvangers


Je kunt één Krachtveer ophangen (zie de pagina Krachtveren). Maar je zou ook meerdere veren bij elkaar kunnen ophangen.

Of je maakt een Dromenvanger of Krachtvanger! Je zou deze extra kracht kunnen geven. Bijvoorbeeld door naast de veren ook kristallen, edelsteenhangers, botjes, geweitjes of andere krachtsymbolen er aan te hangen. 


Voor onderhoud en het mooi houden van je Krachtvoorwerpen zie de  pagina Heloha-Krachtvoorwerpen


Het verschil tussen een Dromenvanger en een Krachtvanger

Een Dromenvanger word gebruikt om je dromen (en jezelf) in balans te brengen. 

Een Krachtvanger word gebruikt om bijvoorbeeld jou, je huis of een andere plaats bescherming en kracht te geven. Krachtvangers

Een Krachtvanger heeft geen web! Het is een soort schild dat kracht op vangt. En kracht en bescherming geeft. 


Voorbeelden van Krachtvangers Dromenvangers


Een Dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web. In het midden van het web zit een gat. Aan de ring hangen veren (met kralen).

Wanneer je droomt, vangt het web van de Dromenvanger deze op. De indianen geloofden dat goede dromen door het gat heen zouden gaan en langs de veren weer terug zouden glijden naar de persoon van de droom. Nachtmerries daarentegen zouden blijven hangen in het web en bij het ochtendgloren 'verbranden'.

Daarom wordt er geadviseerd om een Dromenvanger bij het voeteneind van je bed te hangen. Of voor het raam van je slaapkamer. Zodat het ochtendlicht op jouw Dromenvanger kan schijnen. En de slechte dromen in het web kunnen 'vernietigen'.

Een dromenvanger brengt jouw dromen in balans. De eerste dagen nádat je een Dromenvanger in je slaapkamer hebt opgehangen, kunnen je dromen daarom heftiger zijn. Het is een teken dat de dromenvanger zijn werk doet.

Na een paar dagen zal je merken dat je minder heftig droomt. Dromen komen gedoseerd en duidelijker bij je binnen. Je kunt ze hierdoor ook beter onthouden. En doordat je dromen minder heftig zijn, heb je een betere nachtrust.


Voorbeelden van Dromenvangers
Waarom dromen we

Een mens maakt veel mee gedurende de dag. En we leven vaak zó hectisch, dat we amper de tijd nemen om te ontspannen. En te voelen hoe het écht met ons gaat. 

Via onze dromen verwerken we de indrukken die we gedurende de dag hebben meegemaakt. Ze zijn een soort uitlaadklep. Via nachtmerries ontladen we spanningen die we in onszelf hebben opgebouwd. 

Dromen zijn ook onze boodschappers! Zo laten nachtmerries ons zien welke angsten we hebben. En welke (pijn)stukken we in onszelf nog mogen helen.  

Fijne dromen maken zichtbaar welke wensen en verlangens we (nog) hebben. Want in dromen kunnen we alles. Ze stimuleren onze fantasie. 

Ook zijn zij een goede inspiratiebron. Films, liedjes, schilderijen, uitvindingen en vele andere creaties zijn er dankzij onze dromen bedacht en ontstaan.   

Dus durf te dromen! Ik wens je mooie dromen, kind...❤️


E-mailen
Info