Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Krachtvangers + Dromenvangers


 

Je kunt één Krachtveer ophangen (zie de pagina Krachtveren). Maar je zou ook meerdere veren bij elkaar kunnen ophangen. 

Kristallen, edelsteenhangers, botjes, geweitjes of andere krachtsymbolen kun je gebruiken om jouw Krachtvanger nóg meer kracht te geven. Hieronder vind je voorbeelden van Krachtvangers en Dromenvangers die ikzelf heb gemaakt. Laat je inspireren! 
Wat is het verschil tussen een Dromenvanger en een Krachtvanger?

Een Dromenvanger word gebruikt om je dromen (en jezelf) in balans te brengen. 

Een Krachtvanger word gebruikt om bijvoorbeeld jou, je huis of een andere plaats bescherming en kracht te geven. 


 Voorbeelden van Dromenvangers


Dromenvangers

Een Dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web. In het midden van het web zit een gat. Aan de ring hangen veren (met kralen).

Wanneer je droomt, vangt het web van de Dromenvanger deze op. De indianen geloofden dat goede dromen door het gat heen zouden gaan en langs de veren weer terug zouden glijden naar de persoon van de droom. Nachtmerries daarentegen zouden blijven hangen in het web en bij het ochtendgloren 'verbranden'.

Daarom wordt er geadviseerd om een Dromenvanger bij het voeteneind van je bed of voor het raam van je slaapkamer op te hangen. Zodat de ochtendzon/het ochtendlicht op jouw Dromenvanger kan schijnen. En de slechte dromen kan 'vernietigen'.


Ik wil mijn eigen visie wat betreft dromen en nachtmerries hier aan toevoegen:

Dromen zijn nodig! Een mens maakt veel mee gedurende de dag. Via dromen verwerken wij de indrukken die wij die dag hebben opgedaan. We leven vaak zo hectisch dat we eigenlijk amper meer de tijd voor onszelf nemen om te ontspannen en écht te voelen hoe het met onszelf gaat. 

Dromen kun je zien als een uitlaatklep. Via nachtmerries ontladen wij spanningen die we in onszelf hebben opgebouwd. Nachtmerries zijn ook onze boodschappers. Zij laten zien welke angsten we hebben en welke (pijn)stukken we in onszelf nog mogen helen. 
Werking van een Dromenvanger

Als je een Dromenvanger in je slaapkamer hebt opgehangen, kunnen je dromen de eerste dagen heftiger zijn. Houd daar rekening mee! Het is een teken dat de dromenvanger zijn werk doet. 

Een dromenvanger brengt jouw dromen in balans. Na een paar dagen zal je merken dat je dromen 'rustiger' zijn. Dromen komen gedoseerd en duidelijker bij je binnen, waardoor je ze ook beter onthoud. En doordat ze minder heftig zijn, heb je een betere nachtrust. 


Voorbeelden van KrachtvangersKrachtvangers

Een Krachtvanger heeft geen web! Het is een soort schild dat kracht vangt. En jou kracht geeft.


 

Opladen van Krachtvoorwerpen

Hang je Dromenvanger/Krachtvanger eens in de zoveel tijd met droog weer even buiten. Zo hebben de elementen van de natuur (zon, maan en wind) vrij spel om je krachtvoorwerp energetisch te reinigen en opnieuw op te laden...


Spuit je Dromenvanger of Krachtvanger wel van te voren in met een middel tegen motten en ongedierte. 


  

Onderhoud van veren, Dromenvangers en Krachtvangers

Stof je Krachtvoorwerpen geregeld af. En kijk je Krachtvoorwerpen ook eens in de zoveel tijd helemaal na. Of er geen eitjes in het bont zitten. En de uiteindes van je veren nog mooi intact zijn. 

Ikzelf wrijf mijn veren geregeld schoon met Ethanol of Alcohol om te voorkomen dat motten de veren gaan aanvreten. Je kunt je Krachtvoorwerpen ook inspuiten met een motten-werend middel. 

En Indien mogelijk voor de zekerheid ook nog een paar dagen in de vriezer leggen. 

 

E-mailen
Bellen