Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Krachtvangers + Dromenvangers


Je kunt een krachtveer ophangen (zie pagina 'Krachtveren'), maar je zou natuurlijk ook meerdere veren bij elkaar kunnen ophangen. Ook kristallen, edelsteenhangers, botjes, geweitjes of andere krachtsymbolen kun je gebruiken om jouw krachtvanger nóg meer kracht te geven.  Hieronder vind je voorbeelden van krachtvangers en dromenvangers die ikzelf heb gemaakt. Laat je inspireren! 


❥➽ Wat is het verschil tussen een Dromenvanger en een Krachtvanger?

Kort gezegd wordt een dromenvanger gebruikt om je dromen (en jezelf) in balans te brengen. Een krachtvanger wordt gebruikt om bijvoorbeeld jou, je huis of een andere plaats bescherming en kracht te geven. 


❥➽ Dromenvangers

Een dromenvanger hang je boven je bed of voor het raam van je slaapkamer. 

Een dromenvanger bestaat uit een ring met daarin een web. In het midden van het web zit er een gat. Aan de ring hangen veren (met kralen). 

Wanneer je droomt, vangt het web van de dromenvanger deze op. De indianen geloofden dat goede dromen door het gat heen zouden gaan en langs de veren weer terug zouden glijden naar de persoon van de droom. Nachtmerries daarentegen zouden blijven hangen in het web en bij het ochtendgloren 'verbranden'. 

 Ik wil hier graag mijn eigen visie aan toevoegen. Een mens maakt veel mee gedurende de dag. We leven zo hectisch dat we eigenlijk amper meer de tijd voor onszelf nemen om te ontspannen en écht te voelen hoe het met onszelf gaat. Dromen zijn een soort van uitlaatklep. Via nachtmerries ontladen wij spanningen die we in onszelf hebben opgebouwd. Nachtmerries zijn ook onze boodschappers.  Zij laten zien welke angsten we hebben en welke (pijn)stukken we in onszelf nog mogen helen. 

De eerste dagen dat je een dromenvanger in je slaapkamer hebt hangen, zijn je dromen veel heftiger. Houd daar rekening mee! Het is een teken dat de dromenvanger zijn werk doet.  Een dromenvanger brengt jouw dromen in balans. Na een paar dagen zal je merken dat je dromen 'rustiger' zijn. Dromen komen gedoseerd en duidelijker bij je binnen, waardoor je ze ook beter onthoud.  


❥➽ Opladen van krachtvoorwerpen

Hang je dromenvanger/krachtvoorwerp eens in de zoveel tijd met droog weer een uurtje buiten. Zo hebben de elementen van de natuur (zon, maan en wind) vrij spel om je krachtvoorwerp energetisch te reinigen en opnieuw op te laden...

 

Voorbeelden van dromenvangers die ik heb gemaakt 


Voorbeelden van Krachtvangers die ik heb gemaakt

 


E-mailen
Bellen