Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Rituele krachtvoorwerpen


Talking-Stick

Een Talking-Stick (Praatstok) werd bij de indianen gebruikt o.a. bij stamoverleggen. Men zat in een kring en diegene die de Talking-Stick vast had, had het woord. De anderen luisterden totdat diegene was uitgesproken. 

Als de persoon uitgesproken was, werd de Praatstok aan de volgende persoon gegeven die wilde spreken. De Talking-Stick was een gerespecteerd voorwerp, vaak versierd met veren, kristallen en symbolen. 

De Praatstok is in deze tijd ook een heel mooi hulpmiddel om te gebruiken. Bijvoorbeeld in de klas bij kringgesprekken, bij trainingen of groepsgesprekken. Kinderen, maar ook volwassenen leren via de Praatstok om te luisteren naar elkaar. Ook leren zij om te praten in een gezelschap. 

Als het kind/ de persoon klaar is met spreken, geeft hij/zij de stok aan de volgende persoon of legt de Praatstok in het midden. (De volgende persoon die iets wil zeggen, kan de stok vervolgens pakken). 


Voorbeelden van een Talking-Stick 


 


Smudge (veren)

Smudgen (beroken) is een ritueel om je huis, personen, voorwerpen, e.d. energetisch te reinigen. Dit wordt meestal gedaan met het verbranden van witte salie in een Abalone-schelp, gevuld met een laagje schelpenzand. De rook wordt verspreid middels een grote veer, een vleugel of meerdere Smudge-veren bij elkaar 


Voorbeelden van Smudge-veren
 


Ratel

Een Sjamanendrum, Ocean-drum of een ratel kunnen je helpen te ontspannen. Het ritmische geluid helpt je om in een soort van trance te geraken.

De ratel werd door sjamanen vooral gebruikt om in contact te komen met de (spirits van de) 'andere zijde'. 


Voorbeelden van RatelsSjamanendrum

Een Sjamanendrum is een soort van handtrommel. Het geluid van de drum veroorzaakt diepe trillingen. Een krachtig werktuig om in trance te raken, maar vooral ook om spanningen en vastzittende emoties en energieën los te maken.


Voorbeelden van een Sjamanendrum

Ocean-drum

Een Ocean-drum wordt gemaakt van een rieten mand. Deze is gevuld met bijvoorbeeld zaden, kralen, edelsteentjes, schelpjes. Door de drum rond te draaien creëer je het ontspannende geluid van de zee of een verfrissend regenbuitje 

 

Voorbeelden van een Ocean-drum
 


Udu

Een Udu is een Afrikaans/Nigeriaans  instrument. Een Udu is een handdrum. Deze symboliseert ook wel de baarmoeder. Door er op te spelen, creëer je de hartklop van de baarmoeder. 


Voorbeeld van een Udu
 


Burden-Basket (Ik noem het een Zorgenmandje). 

Deze mand hang je bij de ingang van je woning. Bezoekers van je huis kunnen symbolisch hun zorgen in het mandje leggen. Zo komen zij meer ontspannen bij jou binnen en je huis blijft 'energetisch' schoon. 

 Vergeet niet om je 'Zorgenmand' regelmatig (energetisch) te reinigen!


Voorbeelden van een Burden-Basket

 


Edelstenen-grid

Edelstenen worden o.a. gebruikt om energieën te zuiveren en lichamelijke klachten te verminderen.  Iedere edelsteen heeft zijn eigen kracht en werking.  

Een Edelstenen-Grid is een hulpmiddel waarbij je edelstenen in specifieke patronen kunt neerleggen. Je kunt een Edelstenen-Grid gebruiken om bijvoorbeeld je huis of een bepaalde plek te reinigen. 

Ikzelf gebruik mijn Grid om mij te ondersteunen, in mijn kracht te komen (en te blijven staan) en/of klachten te verminderen. In het midden heb ik een vrouwspersoon afgebeeld (die staat voor mijzelf). Hierop zet ik een Orgonite of de krachtigste steen (dit is de hoofdsteen). Er omheen leg ik een soort van ringen/patronen van edelstenen. 


Door edelstenen bij elkaar te leggen versterken zij elkaar!

➵ Je kunt het vergelijken met het spel schaken. Ieder schaakstuk heeft zijn eigen kracht. Het doel is om de koning te beschermen en de tegenstander uit te schakelen. Om dit te bereiken zet je strategisch verschillende soorten schaakstukken om hem heen. 

Om de juiste edelstenen te kiezen, kijk ik eerst waar mijn lichaam of geest op dat moment behoefte aan heeft. En welke extra ondersteuning ik kan gebruiken. Vervolgens kijk ik welke edelstenen qua werking mij daar het beste bij zou kunnen helpen. 

De edelstenen veranderen dus na bepaalde periodes op het bord. Omdat de behoeftes van je lichaam en ziel met de tijd veranderen.


Voorbeeld van een Edelstenen-Grid
 


Medicijnwiel-bord of Levenswiel-bord

Een Medicijnwiel-bord of Levenswiel-bord vertegenwoordigd het pad van het leven. Je gebruikt dit bord als hulpmiddel om het Medicijnwiel te kunnen 'lopen'. 

Net als bij de Edelstenen-Grid draait het bij het Medicijnwiel-bord om het helen van jezelf en/of je omgeving. Maar verder houd de vergelijking op. Een Edelstenen-Grid is eigenlijk een verkleind onderdeel van een Medicijnwiel.

Het geloof van de indianen is dat alles in het universum energie is. En met elkaar is verbonden. Om onszelf te helen (of een medemens, dier, huis, plek, etc) gebruiken zij daarom niet alleen de energie en de kracht van edelstenen. Zij maken ook gebruik van: 

Alles wat leeft hier op aarde: (bomen, planten, dieren, etc).
De elementen (water, vuur, aarde, lucht).
De 4 windrichtingen (noorden, oosten, zuiden, westen).
De stand en werking van de planeten (Maan, Zon, etc)
De verschillende tijden en seizoenen (lente, zomer, herfst, winter)
etc.Voorbeeld van een Medicijnwiel-bord of Levenswiel-bord

 

E-mailen
Bellen