Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

Rituele krachtvoorwerpen

Op deze pagina geef ik in het kort uitleg over verschillende soorten Krachtvoorwerpen. Er bestaan nog véél meer Krachtvoorwerpen, maar hieronder vind je diegene waar ikzelf mee werk. 

Algemene informatie over Krachtvoorwerpen en hoe je deze kunt onderhouden vind je op de pagina Heloha-Krachtvoorwerpen
Talking-Stick 

De Talking-Stick was bij de Indianen een gerespecteerd voorwerp. Vaak versierd met veren, kristallen en symbolen.

Een Talking-Stick (Praatstok) werd o.a. gebruikt bij stamoverleggen. Men zat in een kring en diegene die de Talking-Stick vast had, had het woord. De anderen luisterden totdat diegene was uitgesproken. Vervolgens werd de Praatstok aan de volgende persoon gegeven die wilde spreken. 

De Praatstok is in deze tijd ook een heel mooi hulpmiddel om te gebruiken. Bijvoorbeeld in de klas bij kringgesprekken, bij trainingen of groepsgesprekken. Kinderen, maar ook volwassenen leren via de Praatstok te luisteren naar elkaar. Ook leren zij om te praten in een groep.

 Als iemand klaar is met spreken zou deze de Praatstok ook in het midden van de kring kunnen leggen. De volgende persoon die iets wil zeggen, kan de stok vervolgens pakken.


Smudge-veren/vleugel

Smudgen (beroken) is een ritueel om je huis, personen, voorwerpen, e.d. energetisch te reinigen. Dit wordt meestal gedaan met het verbranden van witte salie in een Abalone-schelp, gevuld met een laagje schelpenzand. De rook wordt verspreid middels een grote veer, een vleugel of meerdere Smudge-veren bij elkaar.Ratel

De ratel werd door sjamanen vooral gebruikt om in contact te komen met de (spirits van de) 'andere zijde'.

Een Ratel, Sjamanendrum of Ocean-drum kunnen je helpen te ontspannen. Het ritmische geluid helpt je om in een soort van trance te geraken. Waardoor je makkelijker in contact kunt komen met je 'Hogere Ik' en de 'Spirits'. Sjamanendrum

Een Sjamanendrum is een soort van handtrommel. Het is een zeer krachtig werktuig! Je beslaat deze drum met een beater/klopper. 

Hierdoor ontstaat er een intens geluid. En diepe trillingen. Waarmee je spanningen, vastzittende emoties en energieën 'los' kunt maken.
 
  

Ocean-drum

Een Ocean-drum wordt gemaakt van een rieten mand. Deze is gevuld met bijvoorbeeld zaden, kralen, edelsteentjes, schelpjes. 

Door de drum met beide handen rond te bewegen, creëer je het ontspannende geluid van de zee of een verfrissend regenbuitje.  

 Udu

Een Udu is een handdrum. En symboliseert ook wel de baarmoeder. Het is een Afrikaans/Nigeriaans instrument. Je bespeelt deze drum met de hand.

Door er op te kloppen, creëer je de hartklop van de baarmoeder. 


Burden-Basket

Zelf noem ik het een Zorgenmandje.

Deze mand hang je bij de ingang van je woning. Bezoekers van je huis kunnen symbolisch hun zorgen in het mandje leggen. Zo komen zij meer ontspannen bij jou binnen en je huis blijft 'energetisch' schoon.
Edelstenen-Grid

Een Edelstenen-Grid is een hulpmiddel waarbij je edelstenen in specifieke patronen kunt neerleggen. Er zijn verschillende soorten Edelstenen-grids. Met verschillende patronen en symbolen. 

Ze worden gebruikt om je huis, jezelf of een bepaalde plek te reinigen. Maar ook een ander persoon of een huisdier. Het kan je helpen om jezelf te ondersteunen. In je kracht te komen (en te blijven staan). En om klachten te verminderen.

In het midden van je Grid kun je een symbool neerleggen. Een Organite. Of een Hoofdsteen (dit is de edelsteen die je op dat moment het hardste nodig hebt). Er omheen leg je in een bepaald patroon de andere edelstenen neer. Door edelstenen bij elkaar te leggen versterken zij elkaar! 

Om de juiste edelstenen te kiezen, kijk je naar waar jouw lichaam of geest op dat moment behoefte aan heeft. En welke extra ondersteuning je kunt gebruiken. Vervolgens kijk je welke edelstenen qua werking jou daarbij het beste zouden kunnen helpen.

 De edelstenen op je Edelstenen-Grid kun je steeds aanpassen en veranderen. Medicijnwiel-bord of Levenswiel-bord


Uitleg Medicijnwiel: Ook wel het 'Wiel van wijsheid' genoemd. Deze vertegenwoordigt het pad van het leven. En geeft de eeuwigdurende cyclus van het leven weer.

Een Medicijnwiel is een Krachtcirkel met daar binnen 36 punten. (grote Medicijnwielborden hebben er 4 extra). Alle punten liggen in een vast patroon. Bestaande uit meerdere ringen en een soort kruis. Ieder punt heeft een eigen plek en betekenis. Zo ook de ringen en het kruis:

 Het binnenste punt is jouw kern. Je Zielspunt. De Creator.

De ring er om heen bestaat uit 7 punten. Deze vertegenwoordigen Moeder Aarde, Vader Zon, Grootmoeder Maan. En de 4 elementen (vuur, aarde, water. lucht) 

Het kruis geeft de weg aan van de 4 windrichtingen (oost, zuid, west, noord). Ieder punt binnen dit kruis staat symbool voor een eigenschap of kernkwaliteit. (Reiniging, wijsheid, zuiverheid, liefde, vertrouwen, groei, )

De buitenste ring geeft de eeuwigdurende cyclus weer van de seizoenen (lente, zomer, herfst, winter). De 12 punten binnen deze ring geven ieder teken van de dierenriem weer met het daarbij behorende Medicijn- of Totemdier.


 

Uitleg Medicijnwielbord: Deze word gebruikt voor Edelsteenleggingen. Op ieder punt word een edelsteen gelegd. De edelstenen laten door hun kleur, grootte en uitstraling zien hoe krachtig jij op dit punt bent. En hoe jij in het leven staat.

Een Medicijnwiel-legging geeft je informatie en inzicht in je levensweg. Niet alleen van dit leven, maar ook van vorige levens. Bijvoorbeeld welke weg je al hebt afgelegd. Waar je lichaam niet in balans is. Welke blokkades je hebt. Wat je sterke en minder sterke kanten zijn.  etc

Het vereist veel kennis en studie om met een Medicijnwiel te kunnen werken. Een goede sjamaan kan je hier bij helpen!E-mailen
Info