Krachtvangen ➵
Ga je mee krachtvangen? 

 Rituele krachtvoorwerpen


❥➽ Talking-Stick

Een Talkingstick (praatstok) werd bij de indianen gebruikt o.a. bij stamoverleggen. Men zat in een kring en diegene die de Talkingstick vast had, had het woord. De anderen luisterden totdat diegene uitgesproken was. Als de persoon uitgesproken was, werd de praatstok aan de volgende persoon gegeven die wilde spreken. De Talking Stick was een gerespecteerd voorwerp, vaak versierd met veren, kristallen en symbolen. 

De praatstok is in deze tijd ook een heel mooi hulpmiddel om te gebruiken, bijvoorbeeld in de klas bij kringgesprekken, bij trainingen of groepsgesprekken. Kinderen, maar ook volwassenen leren via de praatstok om te luisteren naar elkaar. Ook leren zij om te praten in een gezelschap. Als het kind/ de persoon klaar is met spreken, geeft hij/zij de stok aan de volgende persoon of legt de praatstok in het midden. (De volgende persoon die iets wil zeggen, kan de stok dan pakken). 

Heb je interesse in een Talkingstick? Ik maak deze op bestelling!
  ❥➽ Smudge (veren)

Smudgen (beroken) is een ritueel om je huis, personen, voorwerpen, e.d. energetisch te reinigen. Dit wordt meestal gedaan met het verbranden van witte salie in een Abaloneschelp, gevuld met een laagje schelpenzand. De rook wordt verspreid middels een grote veer, een vleugel of meerdere smudge-veren bij elkaar  
❥➽ Ratel

Een Sjamanendrum, Ocean drum of een ratel kunnen je helpen te ontspannen.  Het ritmische geluid helpt je om in een soort van trance te geraken.

De ratel werd door sjamanen vooral gebruikt om in contact te komen met de (spirits van de) 'andere zijde'. 

❥➽ Sjamanendrum
Een sjamanendrum is een soort van handtrommel. Het geluid van de drum veroorzaakt diepe trillingen. Een krachtig werktuig om in trance te raken, maar vooral ook om spanningen en vastzittende emoties en energieën los te maken.


❥➽ Ocean drum

Een oceandrum wordt gemaakt van een rieten mand, gevuld met bijvoorbeeld zaden, kralen, edelsteentjes, schelpjes. Door de drum rond te draaien creëer je het ontspannende geluid van de zee of een verfrissend regenbuitje

❥➽ Udu

Een Udu is een Afrikaans/Nigeriaans  instrument. Een Udu is een handdrum. Deze symboliseert ook wel de baarmoeder. Door er op te spelen, creëer je de hartklop van de baarmoeder. 
❥➽ Burden-Basket

Ik noem het een Zorgenmandje

Deze mand hang je bij de ingang van je woning. Bezoekers van je huis kunnen symbolisch hun zorgen in het mandje leggen. Zo komen zij meer ontspannen bij jou binnen en je huis blijft 'energetisch' schoon. 

➵ Vergeet niet om je 'Zorgenmand' regelmatig (energetisch) te reinigen!


❥➽ Edelstenen-grid

Edelstenen worden o.a. gebruikt om energieën te zuiveren en lichamelijke klachten te verminderen.  Iedere edelsteen heeft zijn eigen kracht en werking.  

Een edelstenen-grid is een hulpmiddel waarbij je edelstenen in specifieke patronen kunt neerleggen. Je kunt een edelstenen-grid gebruiken om bijvoorbeeld je huis of een bepaalde plek te reinigen. Ikzelf gebruik mijn grid om mij te ondersteunen, in mijn kracht te komen (en te blijven staan) en/of klachten te verminderen.

In het midden heb ik een vrouwspersoon afgebeeld (die staat voor mijzelf). Hierop zet ik een Orgonite of de krachtigste steen (dit is de hoofdsteen). Er omheen leg ik een soort van ringen/patronen van dezelfde edelstenen. Door edelstenen bij elkaar te leggen versterken zij elkaar. 

Je kunt het vergelijken met het spel schaken. Ieder schaakstuk heeft zijn eigen kracht. Het doel is om de koning te beschermen en de tegenstander uit te schakelen. Om dit te bereiken zet je strategisch verschillende soorten schaakstukken om hem heen. 

Om de juiste edelstenen te kiezen, kijk ik eerst naar waar mijn lichaam of geest op dat moment behoefte aan heeft en extra ondersteuning kan gebruiken. Vervolgens kijk ik welke edelstenen qua werking mij daar het beste bij kunnen helpen. (de edelstenen veranderen dus na bepaalde periodes op het bord, omdat de behoeftes van je lichaam en ziel met de tijd veranderen)
❥➽ Medicijnwiel-bord

Een medicijnwiel vertegenwoordigd het pad van het leven. Een medicijnwiel-bord (of levenswiel-bord) gebruik je als hulpmiddel om het medicijnwiel te kunnen 'lopen'. 

Net als bij de edelstenen-grid draait het bij het medicijnwiel-bord om het helen van jezelf en/of je omgeving, maar verder houd de vergelijking op. Een edelstenen-grid is eigenlijk een verkleind onderdeel van een medicijnwiel.

Het geloof van de indianen is dat alles in het universum energie is en met elkaar is verbonden. Om onszelf te helen (of een medemens, dier, huis, plek, etc) gebruiken zij daarom niet alleen de energie van edelstenen, maar eigenlijk van al het leven hier op aarde (bomen, planten, dieren, etc), de elementen (water, vuur, aarde, lucht) de 4 windrichtingen (noorden, oosten, zuiden, westen), de stand en werking van de planeten (Moeder Aarde, Vader Zon, Grootmoeder maan), de verschillende tijden en seizoenen (lente, zomer, herfst, winter) etc. 

E-mailen
Bellen