Krachtvangen ➵
Ga je mee kracht vangen?

 Het zaadje...  (De Levensboom)

 

(20 juni 2020) 

(Het onderstaande heb ik geschreven voor de Zonnewende-viering) 

  

Vandaag 21 juni zijn wij bij elkaar gekomen vanwege Lilith. De Zonnewende staat symbool voor wedergeboorte, de seizoenen van rijping en groei, de cyclus van duister naar licht.  

Wij als mens hebben ook rijping en groei nodig. In ons hart ligt een zaadje, gevuld met verwachtingen en dromen. Ieder zaadje is uniek en is perfect zoals hij of zij is. Vanuit het universum daalt het zaadje neer op Moeder Aarde. Daar krijgt het een plekje om zich te kunnen nestelen. Het doel is om groots en krachtig te worden. 

Het zaadje vind dit best wel spannend. Het weet dat het eerst door het duister zal moeten gaan om het licht te kunnen vinden. In de donkerte van de aarde zal het zaadje tijd nodig hebben om te kunnen rijpen en tot bloei te komen. Dit is niet gemakkelijk! Het zaadje krijgt obstakels op haar weg. Deze zal zij moeten trotseren! 

Storm en regen, hagel en sneeuw. Soms voelt het zó koud om haar heen, het doet haar kern bevriezen.  Als het dondert en bliksemt dan wil het zaadje het liefst voor altijd stilletjes in de aarde blijven liggen. Dan is zij bang om open te breken en haar kopje boven het zand uit te steken.  

Sommige zaadjes lukt het helaas niet om het zonlicht te bereiken. Maar... er zijn ook zaadjes die beetje bij beetje leren hoe zij zich stevig kunnen verankeren in de grond. Langzaam lukt het hen om te gronden, groter te worden, te groeien en te reiken naar het licht.

Steeds meer lukt het hen om de warmte van de zonnestralen te kunnen voelen. Zij leren om mee te bewegen met de wind. Zich staande te houden bij hevige stormen. Ook bij regen houden zij hun kopje omhoog omdat zij weten dat er regen nodig is om te kunnen groeien.  

En dan is daar eindelijk de dag aangebroken! De dag dat het zaadje Is opgebloeid en is uitgegroeid tot een prachtige roos. Zij durft zichzelf in al haar grootsheid te laten zien. Trots pronkt zij met haar schoonheid en laat zij haar prachtige kleuren aan de wereld zien...

Vandaag eren wij de godin Lithia, maar.... eigenlijk eren wij de god/godin in onszelf. Het is tijd om de goddelijke vlam in onszelf aan te steken. Het is NU tijd om onszelf te durven laten zien. Jij bent hier op aarde gekomen om licht te brengen, dus laat jouw licht schijnen!


E-mailen
Bellen